Ilona de Lange

auteur van Miljonairskind

Nieuwsarchief

Nieuw: Help! Een klas zonder meester

17 februari 2021

Het nieuwste boek van Ilona heet: 'Help! Een klas zonder meester'. Het verhaal gaat over het vrolijke tweetal Sam en Shadee. Hun meester vertrekt en het blijkt heel lastig om een nieuwe leraar te vinden. Samen met hun klas verzinnen ze een wel heel bijzondere oplossing voor dit lerarentekort. Het boek, met prachtige illustraties van Hanne Snel, is verschenen bij uitgeverij Leopold. Bestel 'm snel bij je lokale boekhandel of lees meer op Kinderboeken.nl.


Nu verkrijgbaar: Miljonairskind 2

2 september 2020

Joepie, daar is-ie dan! Deel twee van Miljonairskind: de geheime verdieping. In dit, op zichzelf staande, vervolg op Miljonairskind, beleef je samen met Zilver en Lennon nieuwe avonturen in het onderhuis. Ze ontdekken de nieuwe geheime verdieping, met escaperoom, glow-in-the-dark voetbalveld en Slime Ball Arena. Maar de jongens krijgen het flink te verduren als er allemaal vreemde dingen gebeuren en het huis zich tegen hen lijkt te keren... 

Dit boek is weer prachtig geïllustreerd door Micky Dirkzwager en uitgegeven door Leopold. 


Miljonairskind tweede plaats Hotze de Roosprijs

 

24 juni 2020

Lezers en stemmers bedankt! Miljonairskind is op een mooie tweede plaats geëindigd bij de Hotze de Roosprijs, een prijs voor debuterend kinderboekenschrijvers. 

 


 Luisterboek Miljonairskind beschikbaar

 21 mei 2020

Benieuwd naar Miljonairskind maar om wat voor reden dan ook niet zo'n lezer? Geen enkel probleem! Vanaf vandaag kun je Miljonairskind namelijk ook luisteren. En niet zomaar... je kunt je laten voorlezen door de prachtige stem van Bas Westerweel. Het luisterboek is verkrijgbaar via de grote kanalen, zoals bij Luisterrijk.  


 

Leesweken Kinderjury gestart

6 maart 2020

De leesweken van de Kinderjury zijn vandaag van start gegaan. En Miljonairskind staat op de tiplijst! In de Stemweek van maandag 11 t/m zondag 17 mei 2020 mogen alle Kinderen van Nederland hun stem laten horen. Zij vormen in deze week samen de Kinderjury en stemmen op alle kinderboeken uit 2019. De tiplijsten en meer informatie over de Kinderjury vind je op de site van de Kinderboekenweek.                                                                   


 


Miljonairskind genomineerd voor de Hotze de Roosprijs

26 november 2019 

Hoera, Miljonairskind is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs voor debuterende kinderboekenschrijvers. Een hele eer! De Zaanse Kinderjury gaat alle boeken lezen, en in juni wordt de winnaar bekend gemaakt. Meer over deze prijs en lees je op de website van de Zaanse KinderjuryHerdruk!

30 oktober 2019

Hoera, Miljonairskind krijgt een herdruk! Iedereen die hem heeft gekocht bedankt. Heb je 'm nog niet? Ren dan nu naar de winkel om nog een exemplaar uit de eerste druk te bemachtigen! 🏃‍♂️