Ilona de Lange

auteur van Miljonairskind

Over Ilona

Ilona de Lange (1980) woont in Zoetermeer met haar man, kinderen en katten. Vanaf het moment dat ze kon schrijven, knutselde Ilona al zelf boekjes in elkaar. In het dagelijks leven werkt ze als communicatieadviseur en tussendoor schrijft ze. In de trein, in de tuin, en soms zelfs in bad!

In 2019 debuteerde Ilona met Miljonairskind – Het geheim van het onderhuis, een verhaal over Zilver, wiens ouders in het geheim enorm rijk zijn en een ongelooflijke ondergrondse villa hebben gebouwd. Het idee voor dit verhaal ontstond toen ze met haar gezin fantaseerde over het winnen van de grote hoofdprijs in een loterij. Wie wil dat nou niet? Maar zou het je nou echt gelukkig maken? Met deze vragen in het achterhoofd schreef het te gekke verhaal van Zilver en zijn beste vriend Lennon zich bijna vanzelf. Deel 2 verscheen in september 2020 en het derde deel komt uit in 2021! En de ideeën blijven stromen, dus het zou zomaar kunnen dat er nog veel meer avonturen volgen!

Naast kinderboeken schrijft Ilona ook graag voor volwassenen. In 2018 won ze de schrijfwedstrijd van uitgeverij Letterrijn. Haar winnende verhaal Oogst werd gepubliceerd in de bundel Deadline. In 2019 verscheen een verhaal van haar hand in de bundel Nachtwakers van Godijn Publishing.