Ilona de Lange

auteur van Miljonairskind

BOEKENBEURT

Ga jij je boekbespreking of boekenbeurt houden over Miljonairskind? Superleuk! Op deze pagina vind je vragen en antwoorden, leuke downloads (scroll helemaal naar beneden!) en extra tips. 

Hoe ben je op het idee gekomen voor je eerste boek, Miljonairskind?
Tijdens een avondje op de bank met het gezin kwam de televisiereclame van een grote loterij voorbij. We fantaseerden wat wij zouden doen met zo'n enorme prijs. Een ander huis, een dure auto, lekker op vakantie? Toch dacht ik: het is vast niet alleen maar leuk. Want iedereen wil iets van je. Zo popte het idee van een geheim onderhuis in mijn hoofd. Ik wist meteen: daar zit een leuk verhaal in!

Heb je zelf ook een onderhuis?
Ik heb in mijn voorraadkast nog geen geheim knopje kunnen ontdekken, dus ik denk het niet.

Ben je getrouwd?
Jazeker, ik ben al heel lang getrouwd met Remco. We hebben twee kinderen. Ze hebben allemaal meegedacht over het schrijven, dus het voelt alsof mijn boeken een beetje van ons allemaal zijn.

Heb je huisdieren?
In de tuin huppelen twee konijnen rond en sinds kort hebben we ook nog twee cavia's.

Wat is je lievelingseten?
Zuurkool! Andere stamppotten vind ik ook heel erg lekker. Je kan me ook wakker maken voor een patatje mayo.

Waar schrijf je het liefst?
Het klinkt gek, maar ik schrijf het lekkerst als ik een beetje drukte om me heen heb. Daarom werk ik graag in een café, of gewoon thuis op de bank met kinderen en katten om me heen. Doordat er dan altijd wat gebeurt om me heen, blijven de ideeën in mijn hoofd ook stromen!

Heb je tips voor kinderen die zelf ook schrijver willen worden?
Het beste wat je kan doen is veel oefenen. Als je veel schrijft zul je merken dat je vanzelf beter wordt. Wees niet bang om fouten te maken. Als je een eerste versie van je verhaal hebt begint het pas. Dan kun je gaan herschrijven, net zo lang tot je zelf tevreden bent. Daarna kun je je schrijfsels aan een ander laten lezen. Soms zie je je eigen foutjes niet meer. Een ander met een frisse blik kan vaak goed vertellen waar je verhaal nog wat beter kan. Dat heb ik ook gedaan, eerst heb ik mijn man en kinderen gevraagd om het verhaal te lezen. Zij hadden een heleboel tips, die heb ik allemaal verwerkt voor ik het boek naar de uitgever stuurde. 

Wat is je lievelingsboek?
Oei, dat is lastig. Er zijn zoveel goede boeken! Als kind heb ik het boek Spaghetti van Menetti stukgelezen, en ik verslond alles van Roald Dahl. Maar er zijn nu ook zoveel leuke nieuwe kinderboeken. Hele grappige, zoals De Boomhut, en hele mooie, zoals Lampje. Ook volwassen boeken lees ik graag, het liefst zoveel mogelijk verschillende. De ene keer is dat een heel ingewikkeld, dik boek, en de andere keer een romantisch verhaal of juist iets heel griezeligs.

Komen er nog meer boeken?
Als het aan mij ligt wel. Ik denk dat Zilver en Lennon nog meer te beleven hebben, dus de Miljonairskind-serie stopt vast nog niet. Bovendien zit mijn hoofd nog helemaal vol met nieuwe ideeën, dus dat komt vast goed!


 TIPS: 

  • Op de website Kinderboeken.nl vind je een interview dat ik gaf aan het kinderpanel. Daar kun je vast nog wat leuke info uit halen! Je vindt er ook wat afbeeldingen waar je je presentatie mee aan kunt kleden.
  • Je klasgenoten vinden het vast leuk om actief mee te doen met jouw presentatie. Stel ze een vraag! Bijvoorbeeld wat zij zouden doen als ze plots miljonair zouden worden. Daar heeft bijna iedereen wel eens over gefantaseerd...
  • Heb je nog een andere vraag die op deze pagina niet wordt beantwoord? Stuur mij dan een berichtje!   
  • Doe je jouw boekenbeurt over Miljonairskind - het verborgen eiland? Dan kun je hieronder kun een heel handig document downloaden dat je helpt bij het maken van je presentatie. Veel succes!  


Download
Boekbespreking - Miljonairskind - Het verborgen eiland
Boekbespreking-Miljonairskind-het-verborgen-eiland-1.pdf (4.06MB)
Download
Boekbespreking - Miljonairskind - Het verborgen eiland
Boekbespreking-Miljonairskind-het-verborgen-eiland-1.pdf (4.06MB)